Śledź w oleju z cebulą czerwoną i innymi dodatkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób

Śledź solony w oleju to super przekąska. Dawniej mówiono do kielicha, a teraz pozostał jako danie dla smakoszy. Trochę szkoda, że takie czasy nastały, że ludzie za bardzo nie spotykają się w domach, aby pograć w karty, a przy okazji podać właśnie takiego śledzika.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 filetów z matias
    2 cebule czerwone
    1/2 pęczka szczypiorku
    olej rzepakowy, aby zalać
    3 jajka ugotowane na twardo
    sól i pieprz ,
    łyżka soku z cytryny do skropienia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sledzie marynowane Przekąski

Śledź w oleju z cebulą czerwoną i innymi dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe krótko wymoczyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, ułożyć w naczyniu na przemian z cebulą i szczypiorem, dodać pokrojone jajka, posypać pieprzem i zalać olejem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować