Śledź w occie

  • wyświetlono: 1519 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Poniżej przedstawiam przepis na chyba najbardziej klasyczne śledzie, jakie mogą być.

kamila19851

Składniki

600g płatów śledziowych solonych, wymoczonych w wodzie z nadmiaru soli

szklanka octu

2 szklanki wody

4 liście laurowe

kilka ziaren ziela angielskiego

ziarna czarnego pieprzu

łyżka cukru

2 cebule

Sposób przygotowania przepisu:

Śledź w occie

  • 1. Śledzie kroimy na kawałki o szerokości 3 centymetrów.

    Wodę gotujemy z octem oraz z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem i cukrem. Studzimy.

    Cebule kroimy w piórka.
  • 2. W pojemniku układamy na przemian warstwami cebulę i śledzie. Zalewamy zagotowaną, przestudzoną wodą z ostem. Zakrywamy i odkładamy w chłodne miejsce. po 2-3 dniach śledzie nadają się do jedzenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babcimama_mnie_nauczylaśledzieprzekąskakarnawałsylwesterśledzie w occie

Komentarze

Podobne przepisy

Śledź w buraczkach

Dodane przez: justi2401

Śledź w buraczkach

Uwielbiam śledzie, dlatego przygotowuję...

Karp w occie

Dodane przez: anka1988

Karp w occie

Zazwyczaj robiąc rybę na wieczerzę...

Śledź w galarecie

Dodane przez: AnnaKoziel

Śledź w galarecie

Coś dla miłośników śledzi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Zielone śledzie w occie.

Przepis ten dostałam od mojej mamy...

Podgrzybki w occie

Dodane przez: mysza75

Podgrzybki w occie

Domowe moje ulubione zalewa taka...

śledź w kożuchu

Dodane przez: EwaW2910

Śledź w kożuchu

Przekąska, bez której nie wyobrażam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE