Śledź pod pierzynką

4.51 (196 ocen)

  • 30 min

Idealne na piątek

  • 30 min

Składniki:

  • 3 podwójne płaty śledzia w occie
    puszka kukurydzy konserwowej
    4 ziemniaki
    4 marchwie
    5 jajek
    3 łyżki majonezu
    mała cebula
    pieprz i sól
    50 ml jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledź pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i ziemniaki umyć, ugotować na miekkość. Jajka ugotować na twardo. Płaty śledzia obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę, ułożyć na samym spodzie miski,na to posypać cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie wysypać kukurydzę,na to ugotowane ziemniaki starte na tarce na dużych oczkach.
  • 2. Jogurt naturalny połączyć z majonezem, doprawić solą i pieprzem,na ugotowane ziemniaki smarujemy sos(dość grubo). Kolejnie starta marchewka na dużych oczkach i starte jajko(marchew solimy i doprawiamy pieprzem)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować