Śledź pod chrzanową pierzynką

4.49 (163 ocen)

  • 30 min

Spróbowałam jak smakuje śledź z chrznem i efekt wyszedł bardzo pyszny.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dkg śledzi w oleju
    2 jabłka
    3 cebule
    3 łyżki chrzanu
    3 łyżki majonezu
    1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź pod chrzanową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledź pod chrzanową pierzynką 1. Cebulę pokroić w półtalarki i sparzyć gorącą wodą. Przestudzić i ułożyć na półmisku.
  • Śledź pod chrzanową pierzynką 2. Śledzie pokroić na małe kawałki i ułożyć na cebuli.
  • Śledź pod chrzanową pierzynką 3. Jabłka obrać i zetrzeć na grubym tarku na śledzie.
  • Śledź pod chrzanową pierzynką 4. Wymieszać razem śmietanę, majonez i chrzan, doprawić do smaku solą i pieprzem i polać po jabłkach.
    Wstawić na około pół godziny do lodówki.

Porady

Do tego śledzia można dodać inne dodatki np. jajka i ogórki konserwowe albo kiszone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chrzan Jabłka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować