Śledź po węgiersku

  • wyświetlono: 951 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

...

DSC_1166
  • 120min

Składniki

•1 kg śledzi (matiasów)
•250 g cebuli
•100 ml oleju
•1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
•1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
•1 łyżeczka cukru
•2 łyżki octu
•5 ziarenek ziela angielskiego
2 szklanki wody

Sposób przygotowania przepisu:

Śledź po węgiersku

  • 1. Śledzie wymoczyć ,wyporcjować ( na 3 cm paski) ,sporządzić marynatę. Zagotować wodę z octem ,cukrem i zielem angielskim ,ostudzić. Cebulę pokroić w plastry ,dodać do zalewy ,zagotować ,ponownie ostudzić. Dodać koncentrat ,olej ,paprykę ,ponownie zagotować i ostudzić. Zalać śledzie i wstawić do lodówki min na 48 godzin.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Śledź po sułtańsku

Dodane przez: caroline1983

Śledź po sułtańsku

Jedna z moich ulubionych wersji...

Dodane przez: Ewunkas55

Śledź po flisacku

Bardzo szybka przystawka dla niespodziewanych...

ŚLEDZIK PO WĘGIERSKU

Dodane przez: Magda_Z

Śledzik po węgiersku

Idealny na przyjęcia i prosty w...

Śledzik

Dodane przez: 2milutka

Śledzik po węgiersku

Pyszny śledzik na wigilijny stół.....

Śledź po japońsku

Dodane przez: przytulanka

Śledź po japońsku na sałatce

Taką przystawkę podawano dawniej...

śledź po grecku

Dodane przez: edytakkk

Śledź po grecku

Idealne na przystawkę

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE