Śledź po meksykańsku

0 (0 ocen)

Mój mąż uwielbia ostre smaki. Ja niestety nie. Ale staram się od czasu do czasu przyrządzić coś na prawdę ostrego. Jak np te śledzie

Składniki:

  • 3 płaty filetu a'la matijas
    ok 3-4 łyżek kukurydzy z puszki
    1/2 małej papryki czerwonej
    1/2 cebuli
    200 g śmietany 18%
    1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej ( u mnie piszta)
    2-3 łyżki ketchupu ostrego
    1 łyżka majonezu

Śledź po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety moczymy kilka godzin w wodzie - pamiętając by chociaż raz zmienić wodę. Po namoczeniu kroimy płaty w ukośne plastry
  • 2. Paprykę i cebulę kroimy w małą kostkę
  • 3. Śmietanę ketchup , majonez oraz pastę mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiego sosu
  • 4. Do miski dodajemy śledzie, kukurydze paprykę i cebulę Dodajemy sos i delikatnie meiszamy

Komentarze

Podobne przepisy