Śledź po bałkańsku

4.5 (152 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Prosta i smaczna sałatka.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 filety Śledziowe
    150 ml majonezu
    150 ml jogurty bałkańskiego lub typu greckiego
    pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledź po bałkańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe wymoczyć ok 60 minut,żeby nie były zbyt słone. Wymoczone filety pokroić na kawałki szerokości ok. 1,5 cm. Szczypiorek posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać posiekany szczypiorek.
    W miseczce układać na przemian sos majonezowo- jogurtowy i śledzie. Udekorować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować