1.Margarynę roztopić, przestudzić i połączyć z cukrem, jajkami, cukrem waniliowym, przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Zagnieść ciasto i wyłożyć je niezbyt gruba warstwą na wysmarowaną tłuszczem płaską blachę (40 cm x 40 cm). Wyłożone ciasto posmarować dżemem.
W miedzy czasie przygotować masę kokosową. W rondlu roztopić margarynę, wystudzić ją, a następnie dodać cukier, cukier waniliowy, który dobrze wymieszać, aby jak najlepiej się rozpuścił. Dodać wiórki kokosowe i jajka, po czym znowu dokładnie wymieszać. Przygotowaną masę kokosową nałożyć na przygotowane ciasto z dżemem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 25 minut do czasu zezłocenia się kokosu. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasto pokroić w trójkąty i ozdobić polewą czekoladową. Smacznego.
Komentarze