Skrzydełko pałki

4.47 (173 ocen)

  • 45 min

chrupiące i soczyste

  • 45 min

Składniki:

  • Skrzydełka z kurczaka,jajko,bułka tarta,czosnek granulowany,vegeta ,przyprawa do kurczaka,olej
Wystaw ocenę:

4.47 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Skrzydełko pałki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze skrzydełek odcinamy dwie części zostawiamy tylko tą na której jest dużo mięsa.Mięso z kości ściągnąć nożem i wywinąć tak by powstała kulka na dole kości.
    Z przypraw i oleju robimy marynatę ,marynujemy skrzydełka,po wyjęciu z marynaty panierujemy palki w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym głębokim olej,najlepiej we frytownicy.

Porady

Pałki doskonale smakują z sosem czosnkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.36 (174 ocen)

Pałki faszerowane

4.36 (174 ocen)

Pałki faszerowane

martaf Palce lizać:) 30 min

4.48 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

image-169yquc

To może cię zainteresować