Marchewkowe skrzydełka.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis wymyśliłam sama i skrzydełka wszystkim smakują.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 kg skrzydełek
    4 cebule
    3 duże marchewki
    1duża pietruszka
    1 słoiczek przecieru pomidorowego
    4 łyżki keczupu
    sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka i ostra
    mąka
    olej

Marchewkowe skrzydełka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka zapiekamy. 1. Skrzydełka dzielimy na trzy części, lotki odrzucamy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Po ugotowaniu osuszamy na cedzaku. Obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju aby skórka była chrupiąca.
    Marchew i pietruszke ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebule kroimy w talarki. Warzywa dusimy w rondlu, gdy będą miękkie dodajemy pół szklanki oleju, przecier pomidorowy i keczup, doprawiamy papryką słodką i ostrą. W naczyniu żaroodpornym przekładamy warstwy warzywa-skrzydełka. Zapiekamy w piekarniku 45min w 200C.

Porady

Skrzydełka doskonale smakują na ciepło i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy