Skrzydełka z piekła rodem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zawartośc kociołka to radośnie bulgotajace ogniste skrzydełka z piekła rodem w wykonaniu moich rodziców

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - skrzydełka z kurczaka: 4 kilogramy
    - bulion warzywny: 1 litr
    - pasta ostra węgierska tubka: 2 sztuki
    - papryka słodka i ostra: 1 sztuka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - olej słonecznikowy: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka z piekła rodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka  z piekła rodem 1. Skrzydełka myjemy, osuszaamy i nacieramy pastą paprykową. Rozstawiamy kociołek nad ogoniskiem, rozgrzewamy go, dodajemy olej, na ktory po nagrzaniu wrzucamy skrzydełka i obsmażamy je ze wszytkich stron na rumiano
  • Skrzydełka 2. Gdy są złote zalewamy bulionem i dodajemy meiloną papryke oraz koncetrat pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i dusimy na niedużym ogniu przez 30 minut. Na koniec zwiększamy ogień, żeby trochę sos odparował i zgęstniał.
  • Skrzydelka z piekaał rodem 3. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem lub ryżem i duża ilością wody do popicia a jeszcze lepiej zimnym piwem ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować