Skrzydełka z piekła rodem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ogniste, pikantne, wyraziste, mocno paprykowe skrzydełka pieczone w rękawie - smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno jako przekąska.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    1/2 szkl ostrego sosu paprykowego (u mnie domowej roboty)
    1/3 szkl ketchupu
    3 łyżki sosu sojowego
    4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    ostra papryka chilli w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Skrzydełka z piekła rodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, osuszamy, kroimy na 3 części ( końcówek nie używamy).
  • 2. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i przelewamy do rękawa do pieczenia.
  • 3. Wrzucamy do rękawa skrzydełka i potrząsamy workiem, aby skrzydełka się dobrze obtoczyły. Zawiązujemy.
  • 4. Chłodzimy ok 1 godz w lodówce.
  • 5. Pieczemy ok 40 min w 180 st. Rozcinamy folię i pieczemy jeszcze ok 15 min z termoobiegiem.
  • 6. Podajemy z sosem paprykowym na ciepło lub jako zimną przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować