Skrzydełka z piekarnika w towarzystwie ryżu z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte skrzydełka oprószyłam z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem granulowanym, mieszanką ziół do drobiu. Doprawione przełożyłam do miski. Polałam olejem - dokładnie wymieszałam. Zostawiłam na godzinę by przeszły smakami. Następnie doprawione skrzydełka ułożyłam w naczyniu żaroodpornym bez pokrywki. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 st z grzałką góra - dół ok 50 min. Podałam z ryżem i marynowanymi mini patisonami
Ryż z kalafiorem
Kalafior podzieliłam na drobne różyczki. Ugotowałam w lekko posolonej wodzie. Ryż ugotowałam w lekko posolonej wodzie na sypko. Ugotowany, gorący kalafior i ugotowany gorący ryż przełożyłam do miski. Dodałam serek, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku - wymieszałam
Komentarze