Skrzydełka z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka płuczemy zimną wodą , osuszamy, wkładamy do miski, dodajemy olej i przyprawy do marynaty. Czosnek obieramy i kroimy na mniejsze kawałki - dodajemy do mięsa wraz z liśćmi laurowymi. Skrzydełka porządnie mieszamy by każde było pokrytę marynatą.
2.Skrzydełka w misce zawijamy folią spożywczą i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
3.Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki, paprykę i pieczarki myjemy.
Pieczarki kroimy w plasterki, a paprykę w paski.
4.Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła dodajemy cebulę i szklimy.
Ściągamy cebulę.
Dodajemy na patelnie masło i dajemy paprykę. Smażymy ok 5 min. Paprykę ściągamy.
Znowu dodajemy masło na patelnie i dodajemy pieczarki smażymy z 10 min.
5.Zamarynowane skrzydełka smażymy na patelni grillowej bądź zwykłej, az będą rumiane i chrupiące.
6.Rumiane skrzydełka ukłądamy w rondlu, podlewamy delikatnie wodą. Dusimy pod przykryciem 15 min
7.Dodajemy pieczarki pomiędzy skrzydełka i dusimy kolejne 10 min.
Dodajemy paprykę z cebulą i dusimy 3 minuty.
Komentarze