Skrzydełka z kurczaka nadziewane mielonym

0 (0 ocen)

tak przygotowane skrzydełka bardzo zasmakowały mojej rodzince

Składniki:

  • 10 skrzydełek z kurczaka
    0,5 kilograma mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 czerstwa bułka
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    1 mała cebula
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    1 łyżka maggi w płynie
    2 łyżki oleju
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżka majeranku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka z kurczaka nadziewane mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka z kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i wyciągnąć z nich kości. Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie a następnie odcisnąć. Czosnek obrać a następnie przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać czerstwą bułkę, jajko, czosnek, cebulę, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać. Masą mięsną faszerować wcześniej przygotowane skrzydełka. Słodką papryką obsypać skrzydełka. Następnie przełożyć je do rękawa do pieczenia. Wlać olej, sos sojowy i maggi. Dobrze razem wszystko wymieszać. Szczelnie zamknąć worek. Piec 1 godzinę w 180 st C. Podawać najlepiej bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować