Skrzydełka z kurczaka nadziewane mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka z kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i wyciągnąć z nich kości. Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie a następnie odcisnąć. Czosnek obrać a następnie przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać czerstwą bułkę, jajko, czosnek, cebulę, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać. Masą mięsną faszerować wcześniej przygotowane skrzydełka. Słodką papryką obsypać skrzydełka. Następnie przełożyć je do rękawa do pieczenia. Wlać olej, sos sojowy i maggi. Dobrze razem wszystko wymieszać. Szczelnie zamknąć worek. Piec 1 godzinę w 180 st C. Podawać najlepiej bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Komentarze