Skrzydełka z kapustą i ziemniakami

4.5 (175 ocen)

  • 20 min

To danie uwielbia mój mąż, dlatego robię je często dlatego, że jest tanie i szybkie w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    7-10 skrzydełek
    przyprawa uniwersalna
    papryka słodka
    przyprawa do kurczaka
    czosnek granulowany
    6-10 ziemniaków
    50 dag kiszonej kapusty
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka z kapustą i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy najlepiej to zrobić wieczorem i na noc włożyć do lodówki. Na sam spód brytfanki wkładamy ziemniaki pokrojone w kółka, posypujemy przyprawa uniwersalna i papryką.
  • Ziemniaki i kapusta 2. Następnie na ziemniaki dajemy kiszoną kapustę oczywiście odciśniętą (jeśli kapusta jest bardzo kwaśna przelać wodą i znów odcisnąć)
  • ziemniaki kasusta ziemniaki 3. Na kapustę dajemy znów ziemniaki, które posypujemy przyprawa uniwersalna i papryką.
  • Ziemniaki kapusta skrzydełka 4. Na ziemniaki dajemy przyprawione skrzydełka. Polewamy całość niedużą ilością oleju. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny. Ja piekę najpierw jakiś czas na 150 stopni a pod koniec daje na 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować