Skrzydełka z kapustą i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy najlepiej to zrobić wieczorem i na noc włożyć do lodówki. Na sam spód brytfanki wkładamy ziemniaki pokrojone w kółka, posypujemy przyprawa uniwersalna i papryką.
2.Następnie na ziemniaki dajemy kiszoną kapustę oczywiście odciśniętą (jeśli kapusta jest bardzo kwaśna przelać wodą i znów odcisnąć)
3.Na kapustę dajemy znów ziemniaki, które posypujemy przyprawa uniwersalna i papryką.
4.Na ziemniaki dajemy przyprawione skrzydełka. Polewamy całość niedużą ilością oleju. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny. Ja piekę najpierw jakiś czas na 150 stopni a pod koniec daje na 180 stopni.
Komentarze