SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

  • wyświetlono: 9669 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

pojawiają się na każdej imprezie - są pyszne

agnes8118

Składniki

1 kg skrzydełek z kurczaka
mąka
2-3 jajka
ZALEWA:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
8 łyżek cukru
1 łyżka soli
1 liść laurowy

Sposób przygotowania przepisu:

SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

  • skrzydełka w zalewie1. Skrzydełka obgotować w rosole (odciąć lotki). Rosół wykorzystać w dowolny sposób a pozostałą część skrzydełek wystudzić (można podzielić je jeszcze na pół, żeby były bardziej „podzielne”).
    Skrzydełka panierować najpierw w mące, potem w jajku i usmażyć na oleju na złoty kolor, następnie ułożyć je w dużym słoju – zakręcić (ewentualnie w głębokim naczyniu pod przykryciem). Zalać ciepłym octem i pozostawić na co najmniej 48 godz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaskrzydełkaprzegryzka

Komentarze

Podobne przepisy

image-1eoepor

Dodane przez: paolineczka

Kreatywne babeczki z masą z selera i pomarańczy

Babeczki z masą z selera i pomarańczy...

image-299r6n7

Dodane przez: moniczkaala

Portobello faszerowane ziemniakami w złocistym...

Portobello nadziałam batatami i...

image-0509mtw

Dodane przez: in-humility

PIECZARKI W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Pieczarki takie możemy jeść na...

image-15teo1b

Dodane przez: in-humility

KRĄŻKI CEBULOWE

Krążki cebulowe to pyszna i lekka...

image-0ndudig

Dodane przez: in-humility

BRUSCHETTA

Aromatyczne, błyskawiczne grzanki...

image-1qnyvno

Dodane przez: in-humility

SZAKSZUKA, czyli pomidory z jajkami z patelni

Doskonała tunezyjska potrawa zamiast...