SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

  • wyświetlono: 10065 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

pojawiają się na każdej imprezie - są pyszne

agnes8118

Składniki

1 kg skrzydełek z kurczaka
mąka
2-3 jajka
ZALEWA:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
8 łyżek cukru
1 łyżka soli
1 liść laurowy

Sposób przygotowania przepisu:

SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

  • skrzydełka w zalewie1. Skrzydełka obgotować w rosole (odciąć lotki). Rosół wykorzystać w dowolny sposób a pozostałą część skrzydełek wystudzić (można podzielić je jeszcze na pół, żeby były bardziej „podzielne”).
    Skrzydełka panierować najpierw w mące, potem w jajku i usmażyć na oleju na złoty kolor, następnie ułożyć je w dużym słoju – zakręcić (ewentualnie w głębokim naczyniu pod przykryciem). Zalać ciepłym octem i pozostawić na co najmniej 48 godz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaskrzydełkaprzegryzka
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jajecznica z kiełbasą

Dodane przez: czarrna

Jajecznica z kiełbasą

Jeśli mam wolne przedpołudniu,...

image-1ruub7h

Dodane przez: KORAL

Kulebiak porowo-cebulowy z czarnuszką

Smakowita przekąska, kolacja czy...

Omleciki z pieczarkami

Dodane przez: czarrna

Omlet z pieczarkami

Śniadanko :)

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem....

JAJKA FASZEROWANE SELEREM

Dodane przez: patunia1987

Jajka faszerowane selerem naciowym

Pyszne jajka faszerowane selerem....

Róża z salami

Dodane przez: Czarnegotuje

Róże z salami

łatwa , szybka i efektownie wyglądająca...