SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

  • wyświetlono: 10849 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

pojawiają się na każdej imprezie - są pyszne

agnes8118

Składniki

1 kg skrzydełek z kurczaka
mąka
2-3 jajka
ZALEWA:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
8 łyżek cukru
1 łyżka soli
1 liść laurowy

Sposób przygotowania przepisu:

SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

  • skrzydełka w zalewie1. Skrzydełka obgotować w rosole (odciąć lotki). Rosół wykorzystać w dowolny sposób a pozostałą część skrzydełek wystudzić (można podzielić je jeszcze na pół, żeby były bardziej „podzielne”).
    Skrzydełka panierować najpierw w mące, potem w jajku i usmażyć na oleju na złoty kolor, następnie ułożyć je w dużym słoju – zakręcić (ewentualnie w głębokim naczyniu pod przykryciem). Zalać ciepłym octem i pozostawić na co najmniej 48 godz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaskrzydełkaprzegryzka

Komentarze

Podobne przepisy

 ŚLEDZIE SMAŻONE W ZALEWIE OCTOWEJ W SŁOICZKACH

Dodane przez: ZUZANNA ŚLEWA

ŚLEDZIE SMAŻONE W ZALEWIE OCTOWEJ W SŁOIKACH

FAJNA SPRAWA MIEĆ CHOCIAŻ SŁOICZEK...

Smażone śledzie w zalewie octowej

Dodane przez: Karioka

SMAŻONE ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ

Są tak dobre, że znikają w "oka...

image-1jcncif

Dodane przez: wiesiołek

Śledź smażony w zalewie octowej

Pyszny, aromatyczny i mięciutki,...

image-1je745c

Dodane przez: Jagodziana Coffee

Śledzie w zalewie octowej

Pyszne śledzie, zadowolą każde...

śledż smażony w zalewie octowej

Dodane przez: agarybak76

Śledzie smażone w zalewie octowej

Najsmaczniejsze na 2-3 dzień, kiedy...

śledzie w zalewie

Dodane przez: miki1986

śledzie w zalewie octowej

święta w naszym domu nie obejda...