Skrzydełka w zalewie

4.7 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mężatką, mamą Huberta (9 lat) i Oli (2 lata). Skrzydełka bardzo smakują mężowi i synowi.

Składniki:

  • 2 kg skrzydełek
    bulion
    4-5 jajek
    bułka tarta
    olej.

    Zalewa:
    6 szkl. wody
    szkl. octu
    4 łyżki keczupu
    3 łyżki soli
    5 łyżek cukru
    2 cebule
    kilka ziaren ziela angielskiego
    liść laurowy
    kilka ziaren gorczycy
Wystaw ocenę:

4.7 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, kroimy na 3 części, lotki odrzucamy. Gotujemy pół godziny w bulionie i opanierowane w jajku i bułce obsmażamy na oleju z obu stron.
  • 2. Skrzydełka układamy w wysokim naczyniu. Gotujemy zalewę i gorącą zalewamy skrzydełka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować