Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym

4.49 (167 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Skrzydełka robię bardzo często na różne sposoby, a w tym wydaniu smakują mi najlepiej.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ok. 10 sztuk skrzydełek drobiowych

    Sos:
    1/2 szkl cukru
    1 szkl gorącej wody
    mały keczup
    1 kostka rosołowa
    sok wyciśnięty z 1/2 cytryny

    Dodatkowo:
    mąka ziemniaczana
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka posypać solą, pieprzem i odstawić na pół godziny (niekoniecznie). Obtaczamy je najpierw w mące ziemniaczanej, następnie w rozkłóconych jajkach i smażymy na oleju na złoty kolor. Usmażone skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • pieczenie 2. Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie, dodać keczup, cukier i sok z połowy cytryny, dokładnie wymieszać. Skrzydełka zalać sosem i piec pod przykryciem w piekarniku, w tem. 180*C do miękkości (ok.1-1,5 godz.). Najlepiej smakują podawane z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Skrzydełka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować