Skrzydełka w piwnej marynacie z harissą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosty i szybki obiad? Oczywiście drób z piekarnika. Mięso przyprawić, zostawić do zamarynowania,później do piekarnika i ciut poczekać. A potem już tylko się delektować.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg skrzydełek
    Marynata:
    3 łyżki oleju
    2 łyżki sosu worcester
    1 łyżeczka oleju
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    1 łyżeczka harrisy mielonej
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    2 łyżeczki czubate majeranku
    1 szklanka jasnego piwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa Przystawki

Skrzydełka w piwnej marynacie z harissą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, dokładnie osuszyć. Z każdej sztuki odkroić lotkę.
    Do miski przełożyć olej i sos. Wymieszać. Wsypać wszystkie przyprawy i ponownie wymieszać. Na koniec stale mieszając wlewać piwo, aby składniki dobrze sie połaczyły.
  • 2. Do marynaty włożyć skrzydełka , dokładnie wymieszać. Przykryć folią i wsatwić do lodówki na około 4-5 godzin. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania,polać odrobinę marynatą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st z termoobiegiem i piec około 50-55 minut. Wyjąć i podawać gorące, chociaż zimne też smakują wybornie. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Piwo Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować