Skrzydełka w orzechowej panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne chrupiące skrzydełka .

  • 40 min

Składniki:

  • skrzydełka drobiowe 7 szt
    orzechy włoskie 1 i 1/2 szkl
    jajka 3 szt
    kostka rosołowa 1 szt
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej

Skrzydełka w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka obrać, umyć odciąć końcówki i obgotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Wyjąć, osączyć i przestudzić.
    Orzechy drobniutko pokroić, dodać do nich niewielką ilość bułki tartej i wymieszać. Jajka roztrzepać można z łyżką wody. Skrzydełka lekko oprószyć solą i pieprzem.Można wykorzystać mięsko z rosołu.
    Panierować w jajku i orzechach.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto nie dopuszczając do zbyt dużego zrumienienia.

Komentarze

Podobne przepisy