Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem

0 (0 ocen)

Miód i musztarda jako marynata do mięs to już klasyka:). Ja dodałam do tego jeszcze koperek i wyszło mi proste, smaczne i nieskomplikowane danie obiadowe.

Składniki:

  • 1kg skrzydełek z kurczaka
    1/2 pęczka koperku
    4 łyżki ostrej musztardy
    2 łyżeczki miodu
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka soli
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju

Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy ze sobą miód, musztardę, pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i posiekany koperek.
  • 2. Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h.
  • 3. Skrzydełka pieczemy w rękawie przed 1h w temperaturze 180 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy