Skrzydełka w keczupie z sosem czosnkowym

4.5 (173 ocen)

  • 45 min

Skrzydełka chrupiące. Wykonanie bardzo szybkie i proste. Ulubiony przysmak wśród znajomych i rodziny. Dzieci to uwielbiają.

  • 45 min

Składniki:

  • ok. 1,5- 2 kg skrzydełek
    1 szkl. keczupu pikantnego
    Sos:
    1 mały słoik majonezu
    4-5 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Skrzydełka w keczupie z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy sos czosnkowy. Majonez przekładamy do miseczki i dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku (ilość według uznania). Mieszamy.
  • 2. Skrzydełka myjemy, osuszamy i rozcinamy na 3 części(lotki nie będą nam potrzebne). Pozostałe części dzielimy na dwie porcje i smażymy w rozgrzanej frytkownicy na złoty kolor. Skrzydełka wyjmujemy, osączamy z tłuszczu, wkładamy do miski i dodajemy keczup. Energiczne mieszamy. Podajemy gorące z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować