Skrzydełka w keczupie z sosem czosnkowym

  • wyświetlono: 1456 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Skrzydełka chrupiące. Wykonanie bardzo szybkie i proste. Ulubiony przysmak wśród znajomych i rodziny. Dzieci to uwielbiają.

  • 45min

Składniki

ok. 1,5- 2 kg skrzydełek
1 szkl. keczupu pikantnego
Sos:
1 mały słoik majonezu
4-5 ząbki czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Skrzydełka w keczupie z sosem czosnkowym

  • 1. Przygotowujemy sos czosnkowy. Majonez przekładamy do miseczki i dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku (ilość według uznania). Mieszamy.
  • 2. Skrzydełka myjemy, osuszamy i rozcinamy na 3 części(lotki nie będą nam potrzebne). Pozostałe części dzielimy na dwie porcje i smażymy w rozgrzanej frytkownicy na złoty kolor. Skrzydełka wyjmujemy, osączamy z tłuszczu, wkładamy do miski i dodajemy keczup. Energiczne mieszamy. Podajemy gorące z sosem czosnkowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilKurczak

Komentarze

Podobne przepisy

krewetki

Dodane przez: Brenia

Krewetki w sosie maślano-czosnkowym z dodatkiem...

Najprostszy i najpyszniejszy przepis...

Roladki z bakłażana w sosie czosnkowym

Dodane przez: anik9

Roladki z bakłażana w sosie czosnkowym

To bardzo szybka i lekka przekąska.

Ryba na zimno w sosie czosnkowym z pestkami dyni

Dodane przez: rena123

Ryba na zimno w sosie czosnkowym z pestkami...

Rewelacyjna zimna przystawka z...

image-0axteky

Dodane przez: a_sad07

Corndogi z domowym sosem czosnkowym

Parówki w cieście kukurydzianym...

Pałeczki schabowe

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pałeczki schabowe w sosie czosnkowym

W taki fajny sposób możemy wykorzystać...

warzywa z sosem czosnkowym

Dodane przez: aniak

Warzywa z sosem czosnkowym

pysznie i zdrowo

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE