Skrzydełka po chińsku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Skrzydełka po chińsku sa dobre alternatywą na proste danie obiadowe, kolacje czy tez danie imprezowe. Skrzydełka po chińsku są slodko-ostre. Ich intensywność ostrości zależy od nas samych.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg skrzydełek kurzych
    1 dżem brzoskwiniowy
    2 zupy cebulowe
    4 łyżki ketchupu
    2 łyżki tabasco
    trochę Vegety, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Skrzydełka po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem
    W misce wymieszać pozostałe składniki, dodać skrzydełka, wymieszać.
    Skrzydełka wstawić do lodówki marynować 12 godzin.
    Po tym czasie blachę wyłożyć papierem dopieczenia ułożyć skrzydełka. Piec około 1 godziny w 180*.Obrócić w połowie pieczenia

Porady

jeśli chcemy bardziej ostre skrzydełka możemy dodać więcej tabasco niż podane jest w przepisie, jeśli natomiast chcemy słodsze zmniejszamy ilość tabasco

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować