Skrzydełka pieczone w soku pomarańczowym

0 (0 ocen)

Mocno doprawione skrzydełka z kurczaka z nutą pomarańczy. Smak był ogromnym zaskoczeniem.

Składniki:

  • 1,2 kg skrzydełek drobiowych
    Przyprawa do kurczaka
    Ostra czerwona papryka
    Zioła prowansalskie
    0,5 szklanki soku pomarańczowego (świeżo wyciśniętego)
    Oliwa z oliwek

Skrzydełka pieczone w soku pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka dokładnie myjemy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka, ostrą czerwoną papryką oraz ziołami prowansalskimi. Moje były dość mocno doprawione ponieważ lubię wyraziste smaki, ale ilość przypraw możemy dodać według swoich upodobań. Skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie skrapiamy dodatkowo oliwą z oliwek i pieczemy bez przykrycia przez 30 minut w 190*C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy