Skrzydełka pieczone w kapuście

5 (178 ocen)

Pomidorowe, mięciutkie i pachnące bigosem skrzydełka. Świetny pomysł z kapustą.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    Przyprawa do mięsa
    Biały pieprz
    Sól
    1/2 główki białej kapusty
    Ostra czerwona papryka
    200 g koncentratu pomidorowego
    2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Skrzydełka pieczone w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą i białym pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Kapustę szatkujemy w piórka (jak na bigos). Gotujemy w wodzie około 30 minut. Odcedzamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy ostrą czerwoną papryką. Na kapuście układamy skrzydełka. Całość zalewamy wodą z koncentratem pomidorowym. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec pieczenia możemy zdjąć pokrywkę, żeby mięso ładnie się zarumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować