Skrzydełka „panko”

0 (0 ocen)

Sposób na skrzydełka które zostały nam z poprzedniego dnia. Dzięki panierce panko, skrzydełka są bardzo chrupiące i przede wszystkim nie chłoną tak dużo tłuszczu

Składniki:

  • Kilka skrzydełek z kurczaka z dnia poprzedniego – u mnie skrzydełka z rękawa

    2 jajka

    100 ml mleka

    mąka pszenna

    2 szkl japońskiej panierki PANKO
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka „panko” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajko i mleko rozbełtujemy razem. Dodajemy mąki- tyle by powstało ciasto jak na naleśniki. Lekko solimy.

    2.Skrzydełka obtaczamy w cieście a następnie w panierce. Smażymy na głębokim tłuszczu aż do zarumienienia.

    3.Skrzydełka kłądziemy na ręczniku papierowym by pozbyć się nadmiaru tłuszczu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować