Skrzydełka na ostro

4.5 (153 ocen)

  • 10 min

Bardzo dobre skrzydełka.

  • 10 min

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka 4 szt
    keczup 3 łyżki
    olej 3 łyżki
    piwo jasne 1/2 szkl
    sok z cytryny 1/2 łyżki
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem.. Oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Włóż skrzydełka. Usmaż na złoty kolor . Smaż jeszcze 2 minuty.
  • 2. Podlej niewielką ilością wody. Duś pod przykryciem 12-15 minut. Piwo wymieszaj z keczupem i sokiem cytrynowym. Mieszankę wlej na patelnię. Poczekaj, aż zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj (bez przykrycia) do momentu, aż sos dobrze zgęstnieje (czyli wyparuje około połowa płynu). Gotowe skrzydełka przełóż na ogrzane talerze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować