Skrzydełka na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niezawodny drób, tym razem na ostro.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 szt skrzydełek
    100 g musztardy Dijon
    pół szklanki japońskiego sosu teriyaki
    150 g startego sera parmezan
    płaska łyżeczka miodu

Skrzydełka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka na ostro 1. Skrzydełka umyłem, odciąłem ostre końcówki, a pozostałe części podzieliłem na pół.

    W misce wymieszałem musztardę z ¾ ilości sosu teriyaki, płaską łyżeczką miodu, niewielką ilością startego sera parmezan. Tak przygotowaną marynatą natarłem skrzydełka, odstawiłem na godzinę.

    Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. W naczyniu do zapiekania ułożyłem skrzydełka, skropiłem pozostałym sosem, posypałem parmezanem. Piekłem 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy