Skrzydełka miodowo-musztardowe

5 (168 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łatwe w przygotowaniu (właściwie robią się same), soczyste i pełne smaku-w sam raz na domową imprezę

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki prawdziwego miodu
    1 łyżka oleju
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka miodowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę, miód i przyprawy wymieszać razem-to będzie nasza marynata. Skrzydełka umyć, oczyścić z ewentualnych piór i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wszystkie skrzydełka pokryć marynatą i odstawić na 40 minut do lodówki. w tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st C. Skrzydełka piec przez godzinę , przełączając piekarnik (ok. 10 minut przed końce) na funkcję grilla. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Miód Musztarda Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować