Skrzydełka miodowo-musztardowe

  • wyświetlono: 1139 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 3

Łatwe w przygotowaniu (właściwie robią się same), soczyste i pełne smaku-w sam raz na domową imprezę

20200303_195300
  • 4 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

1 kg skrzydełek z kurczaka
2 łyżki musztardy sarepskiej
2 łyżki prawdziwego miodu
1 łyżka oleju
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Skrzydełka miodowo-musztardowe

  • 1. Musztardę, miód i przyprawy wymieszać razem-to będzie nasza marynata. Skrzydełka umyć, oczyścić z ewentualnych piór i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wszystkie skrzydełka pokryć marynatą i odstawić na 40 minut do lodówki. w tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st C. Skrzydełka piec przez godzinę , przełączając piekarnik (ok. 10 minut przed końce) na funkcję grilla. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

musztardadróbmiódtanioskrzydełkaszybko

Komentarze

Podobne przepisy

Musztardowe skrzydełka w panierce

Dodane przez: JustKuchcik

Musztardowe skrzydełka w panierce

Smaczny pomysł na obiad lub imprezową...

skrzydełka

Dodane przez: Anitka0804

Skrzydełka cytrynowo miodowe

Uwielbiam urozmaicać mięsa na różne...

Pałki miodowo-musztardowe

Dodane przez: Kloruś

Pałki miodowo-musztardowe

Soczyste, słodkawe i miękkie mięso...

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

Dodane przez: Di bloguje

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej...

Pałeczki kurczaka miodowo-musztardowe

Dodane przez: beniawojt

Pałeczki kurczaka miodowo-musztardowe

Połączenie miodu i musztardy jest...

Szynka miodowo-musztardowa

Dodane przez: Kloruś

Szynka miodowo-musztardowa

Szynka przygotowana w ten sposób...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE