Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

W moim domu bardzo lubimy Sos Hoisin. Przeważnie używam go do przyrządzenia różnych części kurczaka oraz żeberek. Jego słodko-pikantny i lekko czosnkowy aromat sprawia, że idealnie sprawdza się jako składnik marynat oraz sos do potraw smażonych i pieczonych. Wspaniale komponuje się też z owocami morza, daniami z ryżu i makaronu.

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 10 skrzydełek z kurczaka
    Marynata:
    3-4 łyżki Sosu Hoisin
    3/4 łyżeczki przyprawy „5 smaków”
    1 łyżeczka soli (według smaku)
    Dodatkowo:
    1-2 łyżki białego sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Skrzydełka marynowane w sosie hoisin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty dokładnie połączyć.
    Skrzydełka umyć, osuszyć i wymieszać w przygotowanej marynacie.
    (Ze skrzydełek można odciąć lotki - najmniejsze części.)
    Całość odstawić do lodówki minimum na 1/2 godziny.
    Po tym czasie kurczaka umieścić w worku do pieczenia (*) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec około 50 minut w 180 stopniach.
    Gotowe skrzydełka podawać posypane uprzednio uprażonym sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka Sos hoisin

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować