Skrzydełka marynowane w jogurcie

4.5 (195 ocen)

  • 4 godz.

Ciekawa odmiana zwykłych skrzydełek

  • 4 godz.

Składniki:

  • 16 skrzydełek (ok.1,5 kg)
    sok z połowy cytryny
    2 łyżki oleju
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki ciemnego sosu sojowego
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    szczypta curry
    szczypta chili
    sól
    roztarty 1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka marynowane w jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyj, dokładnie osusz i włóż do miski. Wymieszaj jogurtz sokiem z cytryny i olejem. Dodaj czosnek, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, curry i chili. Posól do smaku. Skrzydełka polej przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj i odstaw na 3 godziny (a najlepiej na całą noc) w chłodne miejsce.
  • 2. Zamarynowane skrzydełka ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Piecz ok. 35 minut.

Porady

Gotowe skrzydełka podawaj np. z ryżem oraz sałatą z brzoskwiń i sałatą rzymską.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować