SKRZYDEŁKA MARYNOWANE

4.48 (193 ocen)

  • 40 min

Proste w wykonaniu-Bardzo dobre na każdą okazję:)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg,skrzydełek- ZALEWA -3 szklanki wody-0,5 szklanki octu-2 łyżki ketchupu--1łyżka soli-3 łyżki cukru-1 kostka rosołowa-1 cebula-ziele angielskie-liść laurowy-(bułka tarta-2 jajka-)-olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Skrzydełka marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka po odcięciu lotek gotować pół godziny w wodzie -następnie panierować w jajku i w bułce i u smażyć na oleju.
  • Skrzydełka po  wyjęciu z marynaty 2. .Zrobić zalewę z wody,cukru,octu,ketchupu,soli,kostki rosołowej,cebuli,którą kroimy półksiężyce i przypraw.Zagotować zalewę i ostudzić-zalać usmażone skrzydełka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować