Skrzydełka kurczaka w panierce curry

  • wyświetlono: 196 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Skrzydełka kurczaka w zapachowej panierce z curry. Po usmażeniu są w środku delikatne a na wierzchu chrupiące.

  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
1 kg skrzydełek kurczaka
Sól, pieprz, vegeta do smaku
Włoszczyzna – cebula, marchew, pietruszka
Panierka:
1 łyżka mąki
3 łyżki bułki tartej
1 łyżka przyprawy curry
2 małe jajka
Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Skrzydełka kurczaka w panierce curry

  • 1. Wykonanie: skrzydełka oczyścić, opłukać, zalać zimną wodą, dodać przyprawy do smaku i włoszczyznę – ugotować mięso do miękkości(rosół można wykorzystać do zupy). Mięso wyjąć, odciąć najmniejszą część, wystudzić. Składniki panierki wymieszać ze sobą, obtoczyć skrzydełka, odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie jajka dobrze rozkłócić, zanurzyć opanierowane mięso i ponownie panierować. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu osaczyć na papierowym ręczniku.

Porady

1. do panierki można dodać też proszek kurkumy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szybki obiadmięso drobiowezdrowa żywnośćprzyprawy.Domowe danie

Komentarze

Podobne przepisy

kurczak w serowej panierce

Dodane przez: capri

kurczak w serowej panierce

Pyszna odmiana filetu z kurczaka,...

skrzydełka w serowo-ziołowej panierce

Dodane przez: klementynka

skrzydełka w serowo-ziołowej panierce

Dodając do panierki kilka ziół...

image-02t8lp6

Dodane przez: ewuska2016

Kurczak w orzechowej panierce

Smaczny sposób na nie nudnego kurczaka

Skrzydełka w kefirowym cieście curry

Dodane przez: Joanna Kryla

Skrzydełka w kefirowym cieście curry

Chrupiące pikantne skrzydełka,...

Kotlety schabowe w panierce curry

Dodane przez: AnetaJ

Kotlety schabowe w panierce curry

Tradycyjne kotlety schabowe w nieco...

Skrzydełka kurczaka w pomarańczach

Dodane przez: Gregorhspeed

Skrzydełka kurczaka w pomarańczach

Idziemy o zakład, że w waszych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE