Skrzydełka kurczaka w panierce curry

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Skrzydełka kurczaka w zapachowej panierce z curry. Po usmażeniu są w środku delikatne a na wierzchu chrupiące.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg skrzydełek kurczaka
    Sól, pieprz, vegeta do smaku
    Włoszczyzna – cebula, marchew, pietruszka
    Panierka:
    1 łyżka mąki
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżka przyprawy curry
    2 małe jajka
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka kurczaka w panierce curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: skrzydełka oczyścić, opłukać, zalać zimną wodą, dodać przyprawy do smaku i włoszczyznę – ugotować mięso do miękkości(rosół można wykorzystać do zupy). Mięso wyjąć, odciąć najmniejszą część, wystudzić. Składniki panierki wymieszać ze sobą, obtoczyć skrzydełka, odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie jajka dobrze rozkłócić, zanurzyć opanierowane mięso i ponownie panierować. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu osaczyć na papierowym ręczniku.

Porady

1. do panierki można dodać też proszek kurkumy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować