Skrzydełka kurczaka soczyste, pikantne

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, soczyste, kruche skrzydełka kurczaka, nie są mocno smażone i są mniej ciężkostrawne i lżejsze na żołądek.............SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka 1,5 kg,
    mąka ziemniaczana 1 szklanka,
    mąka krupczatka 1 szklanka,
    papryka ostra 2 łyżeczki,
    papryka słodka 2 łyżeczki,
    czosnek granulowany 2 łyżeczki,
    sól 3 łyżeczki,
    olej rzepakowy 1/2 szklanki,
    woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Skrzydełka kurczaka soczyste, pikantne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka kurczaka soczyste, pikantne 1. Świeże skrzydełka kurczaka opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym, ze skrzydełek końcówki tzw. lotki - można je zamrozić i wykorzystać do zupy.

    Skrzydełka w misce dobrze wymieszać z mąką ziemniaczaną i krupczatką.
  • Skrzydełka kurczaka soczyste, pikantne 2. Wymieszać paprykę ostrą, słodką, sól, czosnek granulowany, wsypać do skrzydełek i wymieszać.
  • Skrzydełka kurczaka soczyste, pikantne 3. W garnku rozgrzać olej rzepakowy i włożyć skrzydełka i z każdej strony mocno zrumienić na średnim ogniu.
  • Skrzydełka kurczaka soczyste, pikantne 4. Wodą polać skrzydełka, garnek przykryć i na mniejszym ogniu dusić do miękkości skrzydełek z 40 minut, podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować