Skrzydełka i pałki na wynos

4.99 (202 ocen)

Mięsko podpieczone w piekarniku i odgrzane na grillu :)

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    1 kg pałek z kurczaka

    marynata:
    3 łyżki ketchupu
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka musztardy
    3 żabki czosnku
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    olej
Wystaw ocenę:

4.99 (202 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Skrzydełka i pałki na wynos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka w marynacie 1. Pałki i skrzydełka umyć i przełożyć do miski. Dodać wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Przed pieczeniem przełożyć do żaroodpornego naczynia.
  • Po upieczeniu 2. Mięso zapiekać godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, jeśli podajemy je do obiadu. U mnie pieczone było krócej i dopiekane na grillu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka Skrzydełka Musztarda Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować