Skrzydełka glazurowane miodem z orientalnym ryżem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Orientalny smak potrawy przypadnie wszystkim do gustu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 szklanka ryżu
    -1/2 brokuła
    -4 skrzydełka
    - przyprawa do potraw chińskich
    - 2 łyżki oleju rzepakowego
    - 1 łyżka miodu lipowego
    - 1/4 szklanki namoczonych rodzynek
    - 1 łyżeczka kurkumy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka glazurowane miodem z orientalnym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalewamy wrzątkiem . Skrzydełka płuczemy , dzielimy na kawałki , doprawiamy przyprawą do potraw chińskich i obsmażamy na oleju . Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości . Gdy już płyn odparuje dodajemy miód i obsmażamy tak aby skrzydełka pokryły się glazurą . Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na parze ok.10-15 minut. Gotujemy ryż w proporcji 1-2 ( 1 szklanka ryżu 2 szklanki wody ), wodę solimy i dodajemy kurkumę oraz namoczone rodzynki . Ryż gotujemy ok. 15 minut pod koniec często mieszają gdyż może przywierać .

Porady

Po dodaniu miodu należy uważać aby się nie przypaliło gdyż miód szybko się karmelizuje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurkuma Ryż Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować