Skrzydełka diabelskie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować, więc to miłe, gdy rodzina z apetytem zjada moje dania. Jednym z nich są te skrzydełka.

Składniki:

  • ● 2 kostki rosołowe
    ● 1 kg skrzydełek
    ● 100 ml słodkiego czerwonego wina
    ● 2 łyżki musztardy sarepskiej
    ● 1 mały koncentrat pomidorowy
    ● 1 łyżeczka chili
    ● szczypta imbiru
    ● 1 łyżeczka białego pieprzu
    ● 1 łyżeczka słodkiej papryki
    ● 1,5 łyżki miodu
    ● 2 soczyste pomarańcze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka diabelskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na kostkach rosołowych gotujemy
    skrzydełka ok. 20 minut.
    W osobnym rondelku zagotowujemy
    koncentrat pomidorowy,
    musztardę, miód, wino oraz
    resztę przypraw.
  • 2. Skrzydełka przekładamy
    do naczynia żaroodpornego.
    Pomarańcze obieramy, kroimy
    w 1-cm plastry i wkładamy między
    skrzydełka. Całość zalewamy
    gorącym sosem.
  • 3. Zapiekamy pod przykryciem
    ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podajemy
    z makaronem rurki lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Notka redakcyjna

PPK_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować