Deser z galaretką truskawkową z mascarpone

4.47 (190 ocen)

  • 20 min

Słodkie życie w kilka chwil!

  • 20 min

Składniki:

  • 250g mrożonych truskawek
    2 galaretki truskawkowe
    mascarpone
    500ml śmietany 30%
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z galaretką truskawkową z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wody. Truskawki wsypujemy do wysokiego naczynia i zalewamy gorącymi galaretkami. Po chwili, gdy truskawki lekko się rozmrożą dokładnie wszystko miksujemy blenderem. Śmietanę ubijamy i łączymy z mascarpone. Do pucharków wlewamy mus truskawkowy pozostawiając miejsce na bitą śmietanę i umieszczamy w lodówce stawiając skośnie. Pozostawiamy do stężenia. Wolne miejsce uzupełniamy bitą śmietaną z mascarpone i ponownie wstawiamy do chłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować