skórka z pomarańczy do ciasta

4.99 (173 ocen)

  • 5 min

Jest o niebo lepsza od sklepowych chemicznych zapachow.

  • 5 min

Składniki:

  • kilka pomarańczy
    5 łyżek wódki
Wystaw ocenę:

4.99 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Skórka z pomarańczy do ciasta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymytą skórkę ścieramy na tartce o grubszych oczkach, dodajemy do tego alkohol, zamykamy w hermetycznym pudełeczku w lodówce.

Porady

Możemy stosować do ciast, deserów, wszystkiego tam gdzie dodajemy zapach pomarańczowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować