SKÓRKA KANDYZOWANA

0 (0 ocen)

  • 45 min

Nie marnujemy skórek od pomarańczy możemy uzyc do zrobienia domowe skórki

  • 45 min

Składniki:

  • skórka z 4 pomarańczy
    1 1/4 szkl cukru
    1/2 szkl wody
    2 opakowania cukru waniliowego

Skórka kandyzowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze umyć, obrać oderwać białą skórkę. Drobno pokroić w kosteczkę. Zalac duza

    iloscia wody, zagotować, odcedzić. Czynność powtórzyc 2 razy. Następnie do garnuszka

    wlać wodę, 1/2 szkl dodać cukier i skórkę. Zagotowac ,zamieszac, zostawic na małym

    pyrkającym tylko ogniu , nie mieszać bo skórka zbije się w bryłę. Gotować ok 40minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy