Składanka schabowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kiedy znudzą się Wam tradycyjne schabowe albo zostaną z poprzedniego dnia.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • Pomidor
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 5 plasterków sera żółtego
    • 5 łyżek majonezu
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz

Składanka schabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pomidory 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    5 plastrów mięsa rozkładamy i smarujemy majonezem.
    Na majonezie układamy po plastrze sera żółtego i po dwa plasterki pomidora
  • kotlety 2. Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy pomidory i przykrywamy farsz pozostałym schabem.
  • kotlety 3. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
    Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • kotlety 4. Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy