PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Siernik jagodowy z krememhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/33/sernik-jagodowy-z-kremem.jpeg40323024http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/siernik-jagodowy-z-kremem
spód
250 g herbatników kakaowych
100 g masła rozpuszczonego
masa serowa
500 g twarogu
250 g serka mascarpone
3 jajka
30 g masła rozpuszczonego
1 budyń malinowy
100 jagód zmiksowanych lub borówek
100 g słodzika/cukru
masa śmietankowa
200 ml śmietanki 30%
70 g jogurtu naturalnego
1 łyżka żelatyny
2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik)
Sposób przygotowania przepisu:
Siernik jagodowy z kremem
1.
Ciastka kruszymy na proszek i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Spód formy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem lub olejem. Formujemy z ciastek spód oraz boki Wstawiamy do lodówki.
Żółtka ucieramy ze słodzikiem/cukrem dodajemy zmielony twaróg, serek mascarpone, rozpuszczone masło i budyń. Wszystko dokładnie miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy jagody i mieszamy. Na koniec ubijamy białka i dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając. Masę wykładamy na spód i pieczemy 60 minut w 180 stopniach (nagrzany piekarnik).
Z przygotowaniem masy śmietanowej poczekajcie, aż sernik się upiecze.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy jogurt i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy masę na ostudzony sernik i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze