Siekany łosoś z pietruszką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny tatar z łososia świeżego z pietruszką zieloną

  • 15 min

Składniki:


  • 25 dag łosoś filet ,
    natka pietruszki ,
    oliwa z oliwek ,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól morska,
    cytryna ,
    1 szt cebula

Siekany łosoś z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę . Siekamy ostrym nożem. Cebulę siekamy bardzo drobno. Posiekaną cebule dodajemy do posiekanego mięsa.
  • 2. Doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Wyrabiamy mięso i dodajemy oliwę z oliwy.
  • 3. Następnie chłodzimy. Natkę siekamy. Z łososia robimy kulkę nakąłdamy posiekaną natkę i ozdabiamy odrobiną cytryny. Podajemy schłodzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy