Składniki na 8 porcji:
1 podwójna pierś z kurczaka
3 jajka
25 dag pieczarek
1 średnia czerwona papryka
Zielona część pora
1 cebula
30 dag sera żółtego
Szczypiorek
5 łyżek mąki ziemniaczanej
Zioła prowansalskie
Sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Siekane sznycelki kurczakowo – warzywne
1.
Pierś z kurczaka pokroić w 2cm kostkę. Obraną cebulę pokroić drobno, pora pokroić krążki. Pieczarki obrać pokroić w grubsze piórka, paprykę w paski. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach, szczypiorek posiekać. Jajka wymieszać z mąką ziemniaczaną , wszystkie składniki połączyć. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. Kłaść porcjami na rozgrzany olej. Piec na rumiano z obu stron na niewielkim ogniu. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami z wody i dowolną surówką.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze