Siekane kotlety z ryby, żółtego sera i papryki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli znudziła nam się rybka w całości, zawsze możemy z niej zrobić smaczne kotlety, których aromat zwabi domowników na obiad. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag. fileta z ryby-u mnie miruna
    1/2 papryki czerwonej
    10 dag. żółtego sera
    2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    sól do smaku-u mnie 1/2 łyżeczki
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Siekane kotlety z ryby, żółtego sera i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Siekane kotlety z ryby żółtego sera i papryki 1. Jajka , majonez, mąkę ziemniaczaną mieszam do uzyskania jednolitej masy, dodaję pieprz, sól, pokrojoną w kostkę paprykę, natkę pietruszki, czosnek, starty na tarce o dużych oczkach ser oraz posiekaną w paseczki rybę, mieszam. Na rozgrzanym oleju smażę nabierane łyżką spore kotlety. Kotlety osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Porady

Kotlety na obiad można podać do ryży czy ziemniaków z wody, lecz często domownicy chcą je na śniadanie-w tedy z pieczywem też smakują wybornie. Ilość kotletów zależy od ich wielkości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryby Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować