Siekane kotlety drobiowe z cukinią, marchewką i koperkiem - pieczone

4.5 (155 ocen)

Bardzo lekkie, pieczone, siekane kotlety drobiowe polecają się na obiad. :-) Odgrzane również smakują dobrze, co sprawdziłam zabierając je do pracy. Smakowały nam bardzo a dodatek warzyw jest dowolny, w moim przypadku była to cukinia, marchewka i koperek.

Składniki:

  • 500g filetów z kurczaka
    1/2 pęczka koperku
    3 duże marchewki
    1 duża cukinia
    1 cebula
    1 jajko L
    3-4 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Siekane kotlety drobiowe z cukinią, marchewką i koperkiem - pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i cukinię ścieramy na tarce. Koperek siekamy, cebulę kroimy w kostkę.


  • 2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
  • 3. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować