Siekane koltety otulone boczkiem

4.99 (156 ocen)

Proste i szybkie kotlety:) Boczek nadaje im ciekawe smaku :)

Składniki:


  • 1 pierś z kurczaka
    2 plasterki sera żółtego
    6 pieczarek
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    sól i pieprz
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
    5 plastrów boczku


Wystaw ocenę:

4.99 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Siekane koltety otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pierś z kurczaka siekamy w drobną kostkę. Ser i obrane pieczarki kroimy w drobną kostkę. Mięso mieszamy z serem,pieczarkami,jajkiem i bułką tartą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy podłużne kotlety i obtaczamy w mące. Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety na złoto. Usmażone kotlety owijamy boczkiem,układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 10 minut,aż boczek się zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować