1.Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na puch, Dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i olej. Przełożyć do formy i piec w temperaturze 180 stopni przez 30min
2.Zielona masa: z soku odlewamy 1,5 szklanki. Resztę zagotowujemy. W odlanym soku rozpuszczamy budynie. Wlewamy do gotującego się soku, zmniejszamy ogień i gotujemy 2 minutki ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy na ciepły biszkopt, układamy delicje.Odstawiamy do wystudzenia
3.Masa śmietankowa: galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć ubijamy kremówkę na sztywno. Do ubitej śmietany powoli wlewamy galaretkę i mieszamy do połączenia składników. Masę wylewamy na zieloną masę, Wstawiamy do lodówki
4.2 galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy na schłodzone ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki.
Komentarze