Krem:
1 l soku Pysio kolor zielony
3 budynie śmietankowe
3 galaretki zielone (agrestowe, jabłkowe, gruszkowe obojętnie jakie tylko muszą być 3 jednakowe)
0,5 l śmietany 30%
2-3 paczki Delicji
1.Biszkopt: Jajka ubijamy z solą. Dodajemy cukier i ubijamy do białości. Dodajemy mąkę i dalej ubijamy z proszkiem do pieczenia. Pieczemy około 40 min.
Krem:
Rozpuszczamy jedną galaretkę w szklance wody gorącej. Nie doprowadzając do stężenia. Gotujemy budynie na soku Pysio. Po ugotowaniu lekko studzimy i wylewamy na upieczony zimny biszkopt.
2.Na kremie układamy delicje. Śmietanę ubijamy na sztywno, do której dodajemy lekko stężoną galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Mieszamy na gładką masę i wylewamy na delicje.
3.W kolejnej miseczce rozrabiamy dwie galaretki zielone w 0,5 l wody. Również nie doprowadzamy do zbyt dużego stężenia. Studzimy. Na wierzch ciasta wylewamy galaretki lekko stężone.
Ciasto gotowe !!
Porady
Można je wstawić do lodówki do lepszego stężenia .
Komentarze